6 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Kasım 2007 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERDOĞAN- BUSH GÖRÜŞMESİ DEĞERLENDİRİLİYOR

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan'nın, ABD Başkanı Geogre Bush ile yaptığı kritik görüşmenin sonuçları Ankara'da masaya yatırılıyor. Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyindeki terör odaklarına düzenleyeceği olası sınır ötesi operasyonun hangi boyutta ve nasıl yapılacağının şekillenmesi bekleniyor. Ankara'da ABD'nin önerileri ile işbirliği olanakları değerlendiriliyor.

-Tüm dünyanın da yakından takip ettiği Erdoğan-Bush görüşmesi geniş yankı buldu. Dünya basınının da geniş biçimde yeralan görüşmenin yansımaları izleniyor.

-KRİTİK ABD GÖRÜŞMESİ MUHALEFETİN DE GÜNDEMİNDE

-ABD-Türkiye tarihinin en kritik görüşmesi olarak not edilen Erdoğan-Bush görüşmesi bugün toplanacak muhalefet gruplarının da ana gündem maddesini oluşturuyor.

-MHP Meclis Grubu'nda Devlet Bahçeli, DTP Meclis Grubu'nda Ahmet Türk ve CHP Meclis Grubu'nda da Deniz Baykal, Erdoğan-Bush görüşmesini ve sonuçlarını değerlendirecekler. (Saat: 10.30/12.30/13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL AZERBAYCAN'A GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikinci yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a düzenliyor. Azerbaycan'da resmi temaslarda bulunacak ve Türk işadamlarıyla bazı ziyaretlere katılacak olan Gül, bu ülkeye hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı yapacak. (Saat: 9.45)

-YAZICIOĞLU İLE AKCAN'IN BASIN TOPLANTISI

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan ile Meclis'te Türk Telekom grevini değerlendirecekleri ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-BÜTÇE MARATONU DEVAM EDİYOR

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi ele alınacak. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güner, bakanlığının bütçesinin sunumunun ardından iktidar ve muhalefet sözcülerinin eleştirilerini dinleyecek ve soruları yanıtlayacak. (Saat: 10.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmaların ardından denetim çalışmaları yer alıyor. Genel Kurul'da ayrıca bazı uluslararası sözleşmeler görüşülecek. (Saat: 15.00)

-TÜRKİYE'NİN AB İLERLEME RAPORU AÇIKLANIYOR

-Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye İlerleme Raporu ile strateji belgesini ve sonraki 4 yıla ilişkin mali yardım çerçevesini açıklayacak. AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in, sabah saatlerinde görüşülecek olan ve diğer aday ülkelerle ilgili durumu da barındıran raporla ilgili olarak öğleden sona açıklamalarda bulunması bekleniyor.

-MÜSİAD'DAN TOPTAN VE ÇİÇEK'E ZİYARET

-MÜSİAD, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek'i ziyaret ederek yeni görevlerinde başarılar dileyecek. (Saat: 11.00/12.30)

-YÖK 26. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE PROTESTO EDİLİYOR

-Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 26. kuruluş yıl dönümünde üniversitelerde her yıl olduğu gibi protesto gösterileri yapılacak. İstanbul ve Ankara'da öğrencilerin YÖK'ü protesto eylemleri için geniş güvenlik önlemleri alındı.

-2. İNOVASYON KONFERANSI YAPILIYOR

-2. İnnovasyon Konferansı, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın açılış konuşmalarını yapacağı konferansta, iktisatçı Prof. Paul Romer, "The Innovator's Solution" isimli dünyanın en çok satan innovasyon kitabının yazarı Micheal Raynor ve Prof. Arman Kırım'ın yanı sıra Akbank, Toyota, Turkcell ve Arçelik yetkilileri de birer sunum yapacak. (Saat: 9.00)

-İŞSİZLİK SİGORTASI İŞSİZE DEĞİL HAZİNE'YE YARADI

-İşsizlere işsizlik parası ödemek, yeni iş bulmak, hastalık ve analık sigortası primlerini yatırmak, meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi sağlamak gibi amaçlarla 2000'de kurulan İşsizlik Sigortası Fonu, bugüne kadar topladığı net 29.4 milyar YTL kaynağın tamamına yakınıyla, iç borçlanma ihalelerinde Hazine'yi fonlarken, işsizlere yapılan ödeme sembolik düzeyde kaldı.

-Fon'un birikimi, aynı zamanda kamu borcunu kağıt üzerinde düşürme işlevi gördü. Yeni getirilen tanımla kamu borç stokundan Fon varlığı düşüldüğü için ?net? bazda borç stoku daha düşük çıkıyor.

-YABANCI SERMAYE 2008'DE DE CARİ AÇIĞA KARŞI CAN SİMİDİ OLACAK

-Geçen yıl 19 milyar dolarla rekor kıran net doğrudan yabancı sermaye girişlerinin bu yıl 18.5 milyar, 2008'de de 16.5 milyar dolar olması bekleniyor. Ancak yabancı sermaye girişlerinin hızla büyüyen cari açığı karşılama oranı giderek düşecek.

-2005-2007 döneminde daha çok özelleştirme, birleşme ve satın alma şeklinde gerçekleşen doğrudan yabancı sermayede, 2008'de ise yeni (greenfield) yatırımların oranının artması bekleniyor.

-CHP, MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ'NİN YIKIM KARARINI MECLİSE TAŞIDI

-CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin planlama ve şehircilik açısından doğru olmadığını vurgulayarak, Başbakan Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılarak yerine yapılacak ?Harbiye Kongre Vadisi Avan Projesi?nin maliyetini sordu.

-SİİRT'E "RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ" İSTEĞİ

-Seçmenlerinden yoğun talep geldiğini belirten AKP Siirt Milletvekilleri Yılmaz Helvacıoğlu ve Afif Demirkan, Siirt Üniversitesi'nin adının, ?Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi? olarak değiştirilmesini istiyor.

-BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİNE 102 BİN BAŞVURU

-"Halkla İlişkiler? uygulamasında büyük bir değişimi içeren, coğrafi ve yönetişimsel uzaklığı ortadan kaldırmayı öngören Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) Ekim 2007 itibarıyla 102 bin 456 vatandaş şikayetler ve çeşitli istekler için başvuruda bulundu. Başbakanlık, 2008 yılında BİMER'in sunduğu hizmetleri ve alt yapıyı daha da genişletmeyi planlıyor.

-AKP'Lİ KADINLARDAN ?TAM DEMOKRASİ İÇİN ELELE? SEMPOZYUMU

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, AKP Genel Merkez Kadın Kolları, 9 Kasım Cuma günü, ?Tam Demokrasi İçin Elele? konulu bir sempozyum düzenleyecek.

-TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RTÜK'E 16 KİŞİ BAŞVURDU

-Boş bulunan TRT Genel Müdürlüğü için 26 Ekim günü düğmeye basan RTÜK'e, şimdiye kadar, aralarında ses sanatçısı, öğretmen ve hakimlerin de bulunduğu toplam 16 kişi başvurdu. Başvurular 9 Kasım günü mesai bitiminde son bulacak.

-TV'LERDE REKLAM SÜRESİ KISALACAK

-RTÜK Başkanı Zahid Akman, televizyon kanallarındaki reklam süresinin yüzde 30'dan yüzde 20'ye indirilmesini hedeflediklerini söyledi.

-ATATÜRK'ÜN HİÇ YAYINLANMAMIŞ İKİ FOTOĞRAFI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

-Mustafa Kemal Atatürk'ün bugüne kadar hiç yayınlanmamış iki fotoğrafı gün yüzüne çıktı. Atatürk'ün bugüne kadar hiç görülmemiş fotoğrafları, Merhum Muharip Gazi Nurettin Peker'in arşivinden alınarak TRT'nin aylık dergisi ?Televizyon?da yayınlandı.

-UZMANLAR UYARIYOR: ?NEZLEYKEN TOKALAŞMAYIN?

-Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Recep Akdur, nezle ve gribin üşütme ile bir ilgisi olmadığını belirterek, bu hastalıkların kış aylarında artmasının nedeninin soğuk değil, insanların kalabalık yerlerde toplanması olduğunu açıkladı. Akdur, ?Ellerin temiz olmaması, tokalaşmak, öpüşmek, öksürük ve hapşırık virüslerin yayılmasına neden olan hareketleredir. Hasta olanlar iyileşinceye kadar bu hareketlerden kaçınmalıdır? dedi.

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'a gidecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, üç günlük resmi ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'den geçeceği İtalya'daki temasları izleniyor.

3- Avrupa Komisyonu, Türkiye İlerleme Raporu'nu açıklıyor.

- Komisyonun aday ve aday olmak isteyen ülkelerle ilgili yıllık raporlarını açıklamasının ardından genişlemeden sorumlu üye Olli Rehn basın toplantısı düzenleyecek.

4- CHP, MHP ve DTP Meclis grupları toplanacak.

5- TBMM Başkanı Köksal Toptan, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyet ile İsrail Büyükelçisi Gabby Levy'yi kabul edecek.

6- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Lizbon'da düzenlenen AB ve Akdeniz Ülkeleri (EUROMED) Bakanlar Toplantısı'na katılıyor.

7- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Antalya'da düzenlenen İl Müftüleri Semineri'nin açılışına iştirak ediyor.

8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de Egeray Çevre Yolu'nda incelemede bulunacak, TCDD, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Vakıfbank arasında Aliağa-Menderes raylı sistem projesine ilişkin düzenlenen protokol imza törenine katılacak.

- EXPO 2015 Çalışma Grubu ile görüşecek Bakan Yıldırım, Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin paneline ve İzmir Ticaret Odası Nakliyeciler Borsası'nın açılış törenine katılacak.

9- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile birlikte lise öğrencilere arasında düzenlenen AB konulu öykü yarışmasının ödül törenine katılacak.

10- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Makedonya'ya gidecek...

- İstanbul'dan Üsküp'e hareket edecek olan Eroğlu, Üsküp Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin açılış törenine katılacak.

- Makedonya Ziraat, Orman ve Su İşleri Bakanı Aco Spasenoski ile görüşecek olan Eroğlu, akşam saatlerinde Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya hareket edecek.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, nükleer güç santrali kurulmasına yönelik yasanın görüşülmesi bekleniyor.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK, EİEİ, TAEK, MTA, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün bütçeleri ele alınacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, basın toplantısı düzenleyecek.

12- Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'yı ziyaret edecek.

13- NATO Müttefik Dönüşüm ve ABD Müşterek Kuvvetler komutanlıklarınca düzenlenen "NATO Konsept Geliştirme ve Denetleme Konferansı"nın 7'incisi, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

14- Sarıkamış Harekatı'nı desteklemek üzere intikaldeyken Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 6 Kasım 1914'te Rus gemilerince batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Almer ve Mithat Paşa gemileri ve şehit mürettebatları anısına TCG Gediz firkateyniyle batık mevkisine gidilerek anma töreni yapılacak.

15- İzmir'in EXPO 2015 adaylığına ilişkin olarak Türkiye'de bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) İnceleme Heyeti İzmir'de çalışma toplantısına katılacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, heyete akşam yemeği verecek.

16- Hazine'den çifte ihale..

- 21 ay (637 gün) vadeli YTL cinsinden iskontolu tahvil ile 5 yıl (1561 gün) vadeli TÜFE'ye endeksli devlet tahvili ihaleleri yapılacak.

17- "24. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması" ödül töreni, İstanbul'da yapılacak.

18- Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu'nun (Junior Chamber International-JCI) Antalya'da devam eden 62. Dünya Kongresi kapsamında Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi düzenlenecek.

- Aralarında bir Türk gencinin de bulunduğu Dünyanın En Başarılı 10 Genci Yarışması (TOYP) basın toplantısı ve ödül töreni yapılacak.

19- Toplantı... Sempozyum...

- Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 10 Kasım'da açılacak "KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarı" ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, Ankara'da basın toplantısı yapacak.

- "Kuruluş ve Çöküş Süreçlerinde Türk Devletleri Sempozyumu" Sakarya Üniversitesi'nde sona eriyor.

20- "Beyaz cennet" yeni sezona hazırlanıyor...

- Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'daki tesisler, yeni sezon öncesi son hazırlıklarını yapıyor.

- TÜROFED Genel Sekreteri Işık Uğurtuğ:

- "İyi bir sezon geçirmek, hatta sezonu erken açmak için kar beklentisi içindeyiz."

21- SGP'ye göre kişi başına gelir 10 bin dolara yaklaşacak.

- 2008'de, yıl ortası nüfusunun 74 milyon 766 bin kişi olması beklenirken, kişi başına gelir, Satın Alma Gücü Paritesi (SGP)'ne göre 9 bin 681 ABD Doları'na ulaşacak.

- Kişi Başına Milli Gelir, SGP'ye göre bu yıl sonunda ise 9 bin 73 doları bulacak.

22- Lokum savaşında "belgeler" konuşacak.

- Rumlarla lokum krizi sürerken, Adana'da, daha önce Yunanistan'la aynı mücadeleyi veren imalatçı, tarihi belgelerle AB Merkezi'ne itiraz edilmesi için Adana Sanayi Odası'na başvurdu.

- İmalatçı Adnan Özdoğru: "Yunanlar bizden özür diledi, Rumlar da gerçeği görecek. Biz, yıllardır Rumlara lokum satıyoruz, madem bu işi biliyorlardı da neden ithal ediyorlar?"

23- Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Federasyonun Levent'teki merkezinde basın toplantısı yapacak.

24- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin (A), (B), (C) ve (D) gruplarında 4. hafta maçları bu gece yapılıyor.

- Beşiktaş, (A) Grubu'nda Liverpool ile Anfield Road Stadı'nda karşılaşacak.

25- Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi

(C) Grubu'nda İtalya'nın Lottomatica Roma takımı ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

26- Basketbol ULEB Kupası'nda gruplarda ilk hafta maçları yapılacak.

- (A) Grubu'nda Türk Telekomspor, BC Siauliai takımıyla Litvanya'da, (B) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka, BK Ventspils takımıyla Letonya'da, (C) Grubu'nda da Galatasaray Cafe Crown, İspanya'nın Akasvayu Girona takımıyla Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaşacak.

27- Voleybolda 15. Erkekler Türkiye Kupası 2. turunda İstanbul, Ankara ve Malatya'da toplam 5 maç yapılacak.

28- Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yarın Fenrebahçe ile karşılaşacak PSV Eindhoven takımının teknik direktörü Jan Wouters, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- PSV Eindhoven takımı, Fenerbahçe maçı öncesi son çalışmasını FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacak.

29- Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Fenerbahçe takımı, PSV Eindhoven maçının hazırlıklarını Samandıra Tesisleri'nde gerçekleştireceği çalışmayla tamamlayacak.

30- Fenerbahçe Avrupa kupalarında 136. maçına çıkacak...

- Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın PSV Eindhoven ile karşılaşacak Sarı-lacivertliler, bugüne dek yaptığı 135 maçta 43 galibiyet, 22 beraberlik, 70 yenilgi aldı.

- Rakip fileleri toplam 158 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 229 gol gördü.

31- Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Kadıköy'de güvende...

- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 8 Avrupa kupası maçında yenilmeyen sarı-lacivertliler, 5 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

- 2005-2006 sezonundan bu yana sahasında yenilgi yüzü görmeyen Sarı-lacivertliler, son mağlubiyetini İtalyan ekibi Milan karşısında 4-0'la aldı.

32- Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe...

- Sarı-lacivertliler, 5. kez katıldığı "devler ligi"nde yaptığı toplam 27 maçta, 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 16 yenilgi aldı.

- Kanaryalar, iç sahadaki 13 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 7 maçta ise mağlup oldu.

33- PSV Eindhoven'ın Türk takımlarıyla maçları...

- Hollandalı ekipten Avrupa kupalarında deplasmanda puan alan tek Türk takımı olan Fenerbahçe, rakibine karşı İstanbul'da hiç kaybetmedi.

- Sarı-lacivertliler, PSV ile yaptığı 5 maçta 2'şer galibiyet ve yenilgi alırken, 1 kez berabere kaldı.

34- Zico'lu Fenerbahçe'nin Avrupa karnesi...

- Brezilyalı teknik direktör yönetiminde çıktığı 17 Avrupa kupası maçında 8 galibiyet, 6 beraberlik, 3 yenilgi alan Fenerbahçe, son 8 maçında yenilgi yüzü görmedi.

Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber